565 Broome SoHo by Renzo Piano, New York

565 Broome SoHo by Renzo Piano, New York

Pritzker Ödüllü ünlü mimar Renzo Piano’nun New York’taki ilk konut projesi olan bu özel yapı, dünyaca ünlü Renzo Piano Building Workshop (RPBW) firması tarafından tasarlanarak şehrin en lüks projesi olarak öne çıkıyor.

Bu proje için Lazzoni tarafından özel bir yaşam alanı tasarlandı. Müşterinin tercihlerine göre özel olarak tasarlanan Mix Koltuk, yapının iç mekana yansıyan imzası niteliğindedir. Tüm manzaraya eşlik edecek nitelikte olan cam duvarların hemen önüne yerleştirilen Mix, düşük sırt yüksekliği sayesinde hem gün ışığını hem de manzarayı kapatmayacak şekilde konumlandırılmıştır. Bu sayede mekanın kompozisyonuna da uyum sağlamıştır. İnce metal ayakları, ürünü öne çıkartan şık detaylarından birisi olmasının yanı sıra, yaşam alanının içerisindeki diğer parçalarla olan bütünselliğe de katkı sağlamıştır.

Özel olarak tasarlanan Mix’in krem tonlarında olan kumaş rengine, turuncu tonlarında tercih edilmiş kumaşı ile farklı bir modül eklenerek ürünün yaşam alanı içerisindeki tekdüze görüntüsü kırılmış ve böylece dinamik, modern bir doku kazandırılmıştır.

Proje Yöneticisi: Maxwell Overberger - Lazzoni Madison

Asistan Proje Yöneticisi: Leah Amelung - Lazzoni Madison