Sepet
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
Lazzoni İle We’re Mimarlık İş Birliğinde Galata’nın Tarihi Bölgesine Şık Bir Proje!

Lazzoni İle We’re Mimarlık İş Birliğinde Galata’nın Tarihi Bölgesine Şık Bir Proje!

A Chic Project in Historical Site of Galata by Lazzoni and We’re Architecture!

 

Şehrin tarihi bölgelerinden biri olan Pera’da bulunan Galata Apartmanı, Lazzoni ürünleri kullanılarak tasarlandı.

 

 

1.dereceden tarihi yapıları ile İstanbul’un geçmişten gelen dokusunu yansıtan Galata bölgesinde, We’re Mimarlık tarafından 3 dairelik apartman projesi hayata geçirildi. Yapının cephesi tarihi dokuya uygun olarak ve aynı zamanda özgün bir yaklaşım ile tasarlanırken, iç mekân ile mobilyalarda modern ve minimal bir tasarım sürdürüldü.

 

 

1+1 olan tüm daireler aynı yaklaşım ve ürünlerle tasarlandı. Yapının iç mekânlarında maksimum işlevselliğe olanak veren yüzey ve hacimler yaratacak şekilde dingin, sade ve modern bir tasarım amaçlandı. İki farklı rengin hâkim olduğu iç mekân tasarımı bu yaklaşımla şekillendirildi.

 

 

Yapının ara sokakta bulunması ve gün ışığını kısıtlı oranda alıyor olması, hem cephe hem de iç mekân tasarımında göz önünde bulundurulan en önemli unsur oldu. Yaşam alanı içerisinde ağırlıklı olarak kullanılan antrasit ve gri tonları, Bikom Koltuk ve Alone Berjer’in kumaş ve materyal seçimlerinde de devam ettirildi.

 

 

Ürün seçimlerinde kısıtlı mekanı mümkün olduğunca konforlu sunmak amaçlandı. Bikom Koltuk arasında kullanılan sehpa modülü de yaşam alanı içerisinde kullanım kolaylığı sağlamak amacı ile tasarıma dahil edildi. Orta sehpa olarak tercih edilen Amada’nın dokusu seramik seçilerek mekân içerisinde olan tek düze renk akışını kırmayı sağladı. İç içe geçen, biri büyük biri küçük iki sehpadan oluşması da yaşam alanı içerisinde ekstra yer kazandırdı.

 

 

Yatak odasında kullanılan Hexa Yatak, bazası ile 1+1 olan dairelerde ihtiyaç olan depolama alanını kazandırdı. Şık yatak başlığı ile dikkat çeken bu özel ürün, bordo ve tonlarında devam ettirilerek yatak odasına renk katması hedeflendi.

 

 

Proje Yöneticisi

Hakan Çap & Meltem Özhan – Lazzoni İstinye Park Mağaza

Projede Kullanılan Ürünler

Bikom Koltuk – Amada Orta Sehpa – Alone Berjer – Cubo Puf – Hexa Yatak