Sepet
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
Küçük Alanlar İçin Tasarım Taktikleri!

Küçük Alanlar İçin Tasarım Taktikleri!

Styling Tricks For Small Spaces / New York City Studio Apartments

 

Globalleşen dünya ile birlikte, büyük şehirlerde yaşayanlar için heyecan verici, canlı şehrin kendine has eksileri de var: neredeyse bir dolap büyüklüğünde olan evler. Bu nedenle, yaratıcı olmayı ve işlevsel olmanın yanı sıra hâlâ şık olmayı başarabilen evler tasarlamayı da öğrenmemiz gerekli! Mikro ve stüdyo dairelerden tavan arasındaki odalara ve tek yatak odası olan evlere kadar elinizdeki alandan en fazla verimi almak için birkaç yöntem var. Alanınızın bir yurt odası gibi değil de bir malikane gibi hissettirmesi için nasıl bir tasarım yapmanız gerektiğini öğrenebilmek adına bir yazı düzenledik. Keyifli okumalar!

                  

Tüm eviniz 4.5×3 metrekare olsa dahi odayı bölmek ve böylece farklı alanları göstermek her zaman akıllıca bir fikirdir. Örneğin, kanepenizi ve yatağınızı ayrı olarak koyamıyorsanız, kanepenizi yatağınızın ayak ucuna koyarak uzanabileceğiniz ve uyuyabileceğiniz bir köşe takımı oluşturabilirsiniz. Küçük bir sır: daireniz için alanları ayırmak üzere bölmeler de tasarlıyor ve sizlere sunabiliyoruz. Bu taktikler sadece odalar için değil, mutfak ve giriş holü için de geçerli. Masa ve sandalyenizi mutfağa yakın tutarak hem temizliği kolaylıkla sağlayabilir hem de işlevselliğini arttırarak evden çalışmanız gerektiği durumlarda uygun bir çalışma ortamı sunmasını sağlayabilirsiniz. Masalarımız ahşap veya lake olarak üretilebilmekte olup kolay temizlenebilmesi ve dayanıklı yüzeyi sayesinde yemek masasından, üzerinde işlerinizi tamamlayabileceğiniz bir çalışma masasına kolayca dönüşebilmektedir. Küçük odalar kolayca dağılabildiğinden, kapının yanında bir askılık olması yatak bölgenizde göz açıp kapayıncaya kadar oluşabilecek bir kıyafet yığınının önüne geçebilir. Eviniz her ne kadar küçük olursa olsun belli bölgelerin işlevlerini belirlemek, daha ev gibi hissettirmesini sağlayacaktır.

 

 

Hexa Yatak

 

 

Alanınızdan maksimum verimi alma konusunda bir diğer önemli faktör ise iki veya üç işleve sahip mobilyalar almaktır. Yukarıda bahsedilen iki işlevli masa gibi birden fazla kullanımı ve işlevi olan birçok ürünümüz bulunmakta. Yataklarımızın büyük çoğunluğu çift kişilik veya ekstra büyük çift kişilik olarak üretilirken, bazı yataklarımız ise tek kişilikten ekstra büyük çift kişiliğe kadar üretilebilmektedir. En iyi yanını ise henüz söylemedik: bu yatakların birçoğunun altında en küçük alanlarda bile kullanabileceğiniz bazalar bulunmakta! Yatağa bağlı olarak bazanın boyutu da değişkenlik göstermekte ancak mevsimlik kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı, valizlerinizi, ekstra battaniyelerinizi, yastıklarınızı veya aklınıza gelebilecek her şeyi sığdırmanız için fazlasıyla yeriniz olacak. Kimi yatakların, yatakta çalışırken ve keyif için okuma yaparken size rahatlık sağlayacak ek ışıkları da bulunmakta. Hem fazladan depolama alanı sunan hem de odanız için aydınlatma sağlayan bir yataktan daha iyi ne olabilir ki? (Hexa, Istanbul ve Tuta yataklarımız en popüler olan modellerimizdir!)

 

 

Hazır yataklardan bahsediyorken giderek popülerleşen mikro daireler için mükemmel bir çözümümüz var: Langoni Yatak. Duvar yatağı, duvar ünitesi ve kanepeyi bir araya toplayan bu özel tasarım uyku, uzanma ve kıyafetlerden kitaplara kadar istediğiniz her şeyi saklayabileceğiniz bir depolama alanına sahip olma imkanını bir arada sunuyor.

Eğer üzerinde değişiklik yapabileceğiniz biraz daha alanınız varsa, ister geniş bir stüdyo olsun, ister tek yatak odalı bir daire olsun isterse de iki yatak odalı bir ev olsun, yataklı koltuklar evinize yeni bir boyut ve işlevsellik eklemenin akıllıca (ve şık) bir yolu olacaktır. Koltuk modellerimiz arasında Kema gibi kompakt modellerden, Vetro’ya kadar pek çok çeşit bulunmakta. Ek özellik: Vetro’nun uzanma alanı, altında ekstra depolama alanı da sunuyor. Daha küçük odalar içinse çıkarılabilir kollara sahip yataklı koltuklarımız mümkün olan en küçük alanı kaplarken, size uyumanız ve uzanmanız için yeterli alanı da sağlayacak. Budka ve Vetro koltuklarımızla ise daha geniş alana sahip odalarda daha geniş bir yatma alanı elde edebilirsiniz. Konu yatak olarak kullanılabilen şık ve modern bir koltuk olduğunda, en popüler modellerimizden biri olan Mony Koltuk‘tan bahsetmemek olmaz! Ayarlanabilir sırt ve kol destekleriyle Mony’nin uzunluğu ve genişliği iki katına çıkabiliyor. Evinize sıkça gelecek misafirlere hazırlansanız iyi olur!

 

 

Bünyemizde bulunan bir diğer muhteşem işlevselliğe sahip birliktelik ise Stone Şifonyer ve Sophia Makyaj Masası!. Tek şifonyer veya tek ayaklı makyaj masasından, daha uzun duvara sahip alanlar için makyaj masasının üst tablasını iki şifonyere bölmeye imkan tanıyacak kadar pek çok seçenek bulunmakta. Ayrıca makyaj masası adı sizi yanıltmasın! Çoğunlukla tuvalet masası olarak kullanılsa da düz yüzeyi ve gizli depolama alanları nedeniyle sıklıkla çalışma masası olarak da kullanılmaktadır. Bu birleşim, büyük veya küçük tüm evler için en ideal çözüm ortağınız olacaktır.

 

 

Şimdi büyük resme geçelim: renk paletiniz! Odanızın daha geniş ve ferah görünmesi için daha açık bir renk düzeni kullanmanızı öneriyoruz. Karanlık tonlar, odaların göze daha küçük görünmesini sağlar, yani daha açık, sade tonlar (ve ana üç tona sadık kalmaya çalışın) kullanarak mekanın, olduğundan daha geniş olduğunun algılanmasını sağlayabilirsiniz. Elbette bu, renk patlamaları kullanamayacağınız anlamına gelmiyor! Yalnızca bunu küçük oranlarda yapmanızı öneriyoruz. Örneğin, yatağınızı bej veya ceviz bir yatak başlığı ile tasarlarken kanepenizi gri veya krem, ek parçaları ise(şifonyer, komodin ve sehpa gibi) ona uyum sağlayacak, açık bir ahşap veya lake olarak tercih edebilirsiniz. Ana parçaları yerleştirdikten sonra yumuşak tonlarla dekorasyonunuza devam ederek koyu veya kapalı tonlarda bir lamba, yastık veya battaniye ekleyebilirsiniz.

 

 

Alanınızı tasarlarken daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa (ister sıfırdan düzenliyor olun isterseniz de sadece bir parça ekleyecek olun), evinizin daha da içinize sinmesi için ücretsiz tasarım hizmeti sunuyoruz. Her projemizi seviyoruz, ne kadar küçük olursa olsun!