Kıvrımların Kraliçesi: Zaha Hadid

Kıvrımların Kraliçesi: Zaha Hadid

 

Zaha Hadid
Zaha Hadid

Tanıyanların durup bir kez daha düşündüğü, tanımayanların ise ‘kim bu kıvrımların kraliçesi?’ dediği Zaha Hadid, ölümünden önce tasarladığı New York’da ki ilk ve son projesi Lazzoni ile buluştu. Projenin tüm detayları de için keyifli bir okuma düzenledik. Meraklılarını bekliyoruz!

Zaha Hadid
Zaha Hadid

Kıvrımların Kraliçesi, 2012 Londra Olimpiyatları London Aquatics Center, Bakü Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve yapımı halen devam eden 2022 Katar Dünya Kupası Stadyumunu tasarlayarak adından sıkça söz ettirirken New York’da tasarladığı ilk ve son projesinin yolu da Lazzoni ürünlerinden geçti.

Zaha Hadid

New York’da birbirinden farklı 39 dairenin bulunduğu bir konut projesi tasarlayan Zaha Hadid’in projesinde ki örnek daire ise Amerika’nın en iyi 50 iç mimarı arasında gösterilen Jennifer Post tarafından Lazzoni ürünleri kullanılarak tasarlandı.

Kıvrımların Kraliçesinin New York’da olan tasarımının örnek dairesi ise Jennifer Post tarafından Lazzoni ürünlerinden Mony Modüler Koltuk, Dudi Koltuk ve Olivia Bedroom kullanılarak görücüye çıktı.

Zaha Hadid

 

Zaha Hadid projesini görmek için tıklayınız: Zaha Hadid, New York