Vignelli Tasarım Araştırmaları Merkezi

Bir İlham Kaynağı: Vignelli Tasarım Araştırmaları Merkezi

2010 yılında kurulan Vignelli Merkezi, ünlü tasarımcı Massimo ve Lella Vignelli'nin tam profesyonel arşivlerine ev sahipliği yapmaktadır. Tasarım merkezi, iki kat galeride halkın erişimine açık olan 750.000'den fazla eserin yer aldığı bir koleksiyona sahiptir.

Vignelli Merkezi, Vignelli arşivlerinin yanı sıra 20. ve 21. yüzyıldan birçok tasarımcının binlerce eserine ev sahipliği yapmaktadır. Bu eserler, araştırma, eğitim ve yaratıcı ilham için kullanılabilir durumdadır.

Rochester Institute of Technology (RIT) kampüsünde bulunan Vignelli Tasarım Araştırmaları Merkezi, tasarım eğitimi, bursları ve araştırmaları için bir odak noktası olarak hizmet verirken, RIT'deki tasarım okulunun sunduğu ders çeşitliliğini genişletmektedir. Okul, bilgisayar grafik tasarımı, yeni medya tasarımı ve görüntüleme, endüstriyel tasarım, iç mekan tasarımı ve grafik tasarım gibi derece programları sunmaktadır

Vignelliler Kimdir?

Dünyanın en etkili ve önemli tasarımcıları olarak tanımlanan Lella ve Massimo Vignelli, 20. yüzyılın sonlarındaki Amerika ve Avrupa'da endüstriyel tasarım ve grafik tasarım üzerinde önemli bir etki bıraktı. Bu evli çift, IBM, Skyline Magazine, Bloomingdale’s gibi markalara grafik tasarımlar veya kurumsal kimlikler üretirken, New York Metro sistemi haritasını ve Manhattan'daki St. Peter's Lutheran Kilisesi ile Guggenheim Müzesi Bilbao'nun iç mekanlarını tasarladılar.

Minimalist ve fonksiyonel tarzlarıyla tanınan Massimo ve Lella Vignelli aynı zamanda mobilya tasarımcılarıydı. Metafora kokteyl masası, Handkerchief sandalye, PaperClip masa, Serenissimo masa ve Magic kahve masası, mobilya tasarımları arasında en çok öne çıkan parçalardır.